Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over Vriendschapsdag? Veelgestelde vragen worden hieronder beantwoord. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op via: info@stichtingvierdevriendschap.nl

Veelgestelde vragen
Vriendschapsdag is de dag waarop we in Nederland stilstaan bij onze vriendschappen, deze koesteren, nieuw leven inblazen en vieren!
Vriendschapsdag vindt elk jaar plaats op de eerste woensdag in november. In 2021 vieren we Vriendschapsdag op 3 november.
Vriendschapsdag is een initiatief van Stichting Vier de Vriendschap. Stichting Vier de Vriendschap is opgericht op initiatief van Fleurop in het kader van haar 100-jarig jubileum. Een cadeau van Fleurop aan de maatschappij, waarmee de bloemenspecialist verbinding wil bevorderen: tussen mensen, generaties en culturen.
Vriendschappen zijn ontzettend belangrijk voor onze gezondheid en ons mentaal welzijn. Daarnaast zorgen vriendschappen voor maatschappelijke verbindingen en kunnen ze bruggen leggen tussen mensen, culturen, generaties en geloven. Door werk te maken van Vriendschap en stil te staan bij het belang van vriendschappen versterken we de sociale cohesie en stimuleren we inclusiviteit.
Ja, op 27 april 2011 riep de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties 30 juli uit tot Internationale Dag van de Vriendschap. Dit met het idee dat vriendschap tussen volkeren, landen, culturen en individuen kan inspireren tot vredesinspanningen en bruggen kan bouwen tussen gemeenschappen. Inmiddels is Vriendschapsdag niet meer weg te denken in Zuid-Amerika, Zuid- Oost Aziƫ, de Verenigde Staten en Finland, die allemaal hun eigen feestdatum kennen.
Vieren doen we samen. Bedrijven, organisaties en kennisinstellingen zijn dan ook van harte uitgenodigd om sponsor te worden van Stichting Vier de Vriendschap. Samen maken we werk van vriendschap en zetten we Vriendschapsdag op de kaart. Neem voor meer informatie over de mogelijkheden contact met ons op.
Er zijn verschillende mogelijkheden om sponsor te worden van Stichting Vier de Vriendschap. De basis is een collectief sponsormodel, waarmee alle partijen bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek, de organisatie van activiteiten voor jong en oud en de promotie van Vriendschapsdag.
Leuk dat je ons wilt volgen. Je kunt ons vinden op Facebook en Instagram via: @vriendschapsdag. Vier ook Vriendschapsdag op social media met: #vriendschapsdag of #vierdevriendschap.

"Het belangrijkste is dat we niet ophouden met vragen stellen."

- Albert Einstein

Doe mee!

Ga jij de vriendschap vieren? Laat het weten. Doe mee, samen maken we een feest van Vriendschapsdag.

Doe mee!